Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• И аз нещо имам чувството, че не реагира адекватно тая електронна газ. Не знам дали е само заради СТР-а. Може би трябва да се направи една адаптация на дросела ...
    '05 166 V6
    '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

• Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
      И аз нещо имам чувството, че не реагира адекватно тая електронна газ. Не знам дали е само заради СТР-а. Може би трябва да се направи една адаптация на дросела ...
      При мен си работи добре, просто самите режими не са направени достатъно прецизно според мен.
      Градският режим е муден, докато STR режима е направо ON/OFF, както казах.
      Ако внимава човек, няма проблем и с двата, но когато превключи автоматично от единия към другия, вероятността да си неподготвен е голяма, именно заради огромната разлика между двата режима.
      Alfa Romeo 166 3.0 V6
      Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Колеги според вас нормална ли е следната ситуация - според MES на свободна без газ измереното количество въздух е доста над исканото, като дам газ измереното става доста по-малко от исканото. Волтажите на дебитомера изглеждат ОК (от 2,4 то към 4,3В), колата е от подписа с чип. Иначе колата си върви, не съм усетил забивания и т.н., лампи не светят и грешки нямам записани.
        Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

• И аз съм наблюдавал подобни аномалии на други чипосани кораби.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Аз смених сондата и колата осезаемо върви доста добре - сложих оригинална на БОШ /Благодарности на колега от форума за нея/. Появи се мощността в ниските обороти и колата вече потегля доста добре както на бензин така и на газ - няма го забиването на муцуната. Изчистих грешката, не се регистрира такава, но ми се струва, че не ускорява добре. Колата си върви когато си иска добре, а друг път е супер мудна. Чудя се дали да не сменя и дебитомера, защото при подаване на газ едвам качва до 200кг/ч. Волтажа му повече от 1.52 не се вдига/ не че знам колко трябва да е/, но за въздуха съм чел, че трябва да е поне 300кг/ч и това не знам дали е така. Става въпрос за 2.0 ТS
            Алфа...всичко друго е компромис!
            http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
            Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
            Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

• Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщение
              Аз смених сондата и колата осезаемо върви доста добре - сложих оригинална на БОШ /Благодарности на колега от форума за нея/. Появи се мощността в ниските обороти и колата вече потегля доста добре както на бензин така и на газ - няма го забиването на муцуната. Изчистих грешката, не се регистрира такава, но ми се струва, че не ускорява добре. Колата си върви когато си иска добре, а друг път е супер мудна. Чудя се дали да не сменя и дебитомера, защото при подаване на газ едвам качва до 200кг/ч. Волтажа му повече от 1.52 не се вдига/ не че знам колко трябва да е/, но за въздуха съм чел, че трябва да е поне 300кг/ч и това не знам дали е така. Става въпрос за 2.0 ТS
              Възможно е да си е заминал дебитомерът. Нормално би трябвало да качва ниво на сигнала над 4V.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Дори понякога изчезват стойностите, но над 1.52V не съм го виждал досега. Но това с изчезването на стойностите при подаване на газ може и да е от самата програма.
                Алфа...всичко друго е компромис!
                http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
                Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
                Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

• Ако се съмняваш че е дебитомера обади се и ела до Тракия .Ще сложим един за проба и ще разберем дали е от него.Имам един спектроматик за тестове даващ до 480кг.

---------- Post added at 20:55 ---------- Previous post was at 20:40 ----------

0886998394
                  До тук, два фиата,алфа жулиета,алфа 164 2.0 ТС,две капи 2.0.5.20V.Сега отново на старата любов алфа-този път 166 2.5 v6

Comment

• Момчета, ударете едно рамо.Каква може да е причината за тресене на колата?Става дума когато е на място на светофар примерно ако спра и повечето случаи почва да тресе направо цялата кола?!? Дюза ли ще е или нещо друго според вас? За сега единствената грешка която ми набива е за дебитормер P0101-и да я изтрия не се появява веднага но ако на следващия ден я закача и пак ще я има...явно нещо става при определени обстоятелства и я набива, не знам... ?!?
                    Другото което си мисля е за ангренаж.Ако не е зацепен както трябва какви ще са последствията и как ще се държи колата от към вървеж и т.н.,защото за сега си върви прилично.

Comment

• Проверил ли си всички тампони по мотора и скоростите?

Comment

• Гледаха ги уж преди година като сменях преден горен носач точно заради това клатене.Казаха здрави са не са скъсани но може да са омекнали малко с времето...това им бяха точните думи.Какво точно да им гледам на тампоните?
                        А за грешката за дебитомера някой нещо?

Comment

• Макс количество в-х може да се сметне като се знаят някои параметри на двигателя и да се сравни с показанията на дебитормера. Тук във форума имаше такава тема даже, по-късно ще се опитам да я изровя. Обаче тя беше за бензинови ДВГ без турбо. Не съм сигурен дали ще важи и за дизелови с турбо.
                          ЕДИТ: ама то щом ти дава грешка дебитомер, вероятно самия комп си го смята това, отчита отклонение и записва грешка...
                          Last edited by 156; d.m.y г., 12:54.
                          '05 166 V6
                          '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

• http://clubalfaromeo.com/forum/showt...%E3%F0&page=15
                            До тук, два фиата,алфа жулиета,алфа 164 2.0 ТС,две капи 2.0.5.20V.Сега отново на старата любов алфа-този път 166 2.5 v6

Comment

• Лесно ли се свалят предни долни носачи?На пръв поглед(което най ме плаши) ще излязат лесно без да се разглобява половината предница като с горните.

Comment

• Колеги, какво ще кажете за това
                                Alfa Romeo Stelvio 2.2 JTDm Q4 Lusso, Alfa 166 2.4 JTD 20V, Alfa 159 2.0 JTDm, Piaggio NRJ Power DT; EX: Alfa Romeo Giulietta MA; Alfa Romeo 166 JTD; Alfa Romeo 156 SW 1.9 16v JTD; Alfa Romeo 156 2.4 jtd, Alfa 147 TS, Chrysler Grand Voyager 2.8

Comment

Working...
                                X